* Tervetuloa! *
UFOROCK NETTISIVUT Avattu 3/2005


*Historia*


* Aiemmat esiintyjät*


*Valokuvia*


*Alkuun*

 

AIEMPIEN VUOSIEN UFOROCK-ARTISTIT

UFOROCK I - 2002
Ektroverde, Avarus, Klaus, Icebeat Jonga, Dudes, Veltto Virtanen, Mike Not, Martin Keitel, Deus Et Machina Ks. Historia

UFOROCK II - 2003
Veltto Virtanen, Klaus, Lemuria, Norna, Mike Not, Kosminen Illuusio, Deus Et Machina

Toisena vuonna lavalle astui monia samoja naamoja kuin ensimmäisenäkin (Klaus esiintyy joka vuosi?). Veltto esiintyi maistissa eduskuntavaalitappionsa kunniaksi. Kaikki bändit soittivat jo Telakan alakerrassa. Ufotutkijat kaappasivat illan juontajaksi silloisen yöchat-emäntä Ritan käytyään valvomassa ja jupisemassa maikkarilla.

UFOROCK III - 2004
Motelli Skronkle, Klaus, Atom Brain plays Roky Erikson, Pimeyden Kajo

Päivätapahtuma Ufopäivä piti matalaa profiilia ja veti henkeä vuotta 2005 varten. Osaltaan tähän vaikuttivat ufotutkijoiden muut toiminnot. Tämä ei haitannut rockaamista mitenkään. Elokuvakiireiden takia ufovälivuoden 2003 pitänyt Peltsi teki paluun estraadille Motelli Skronklen riveissä.

UFOROCK 4 - 2005
Suruaika, Verde, Plain Ride, Klaus, Hypnoosinäytös

Järjestelelyiltään onnistunein uforock tähänastisista, yleisömäärä nousussa. Nettisivut messissä eka kerran ja lehtijuttuja kehissä. Artistit olivat rautaa, kaikki erilaisia ja vetivät hyvin. Monien mielestä yhden vuoden 2005 levyistä tehneen Plain Riden ensimmäinen Tampereen keikka. Tästä seurauksena melodinen ja maagisen kaihoisa, mutta svengaava livelataus encoreineen. Klausin tähänastisista tehokkain Telakan keikka.

UFOROCK 5 - 2006
Veltto Virtanen, Nurkostam, Klaus, Keuhkot

Onnistuneet järjestelyt ja mielenkiintoinen ohjelma takasivat hyvät bileet ja yleisöryntäyksen myös vuonna 2006. Klausin erikoisin veto, jossa hitsattiin mm. Beatlesiä, Kengitäppä Poekaa ja omaa materiaalia klingoninkielisellä laululla yhden pitkän teoksen raameihin. Veltto Virtanen jutusteli ja ehti soitellakin. Nurkostam antoi pientä ennakkomakua osaamisestaan, monet vaikuttuivat. Kake puhui ja Keuhkoili omaan jäljittelemättömään tyyliinsä yhden miehen äänitehtaana. Esitys sopi Uforockiin kuin hajusinfonia partavesimessuille eli paremmin kuin hyvin. Tästä oli hyvä jatkaa eteenpäin seuraavaa vuotta kohti.

UFOROCK 6 - 2007
Kingston Wall cover, Ismo Leikola, Nurkostam, Juhan af Grann

Yleisöpalautteen puolesta kaikkien aikojen paras Uforockin kokonaisuus tähän mennessä.
Juhan af Grann joutui selkävaivoistaan johtuen perumaan iltavetonsa, esitelmöi kuitenkin päivällä.
Star Wreckin ryhmä kävi niinikään päivällä puhumassa DIY elokuvanteosta. Illassa Nurkostam panosti brittiprogeen ja Ismo Leikola oli oman tyylisensä empiväisen kaskuilun kuningas. Kuitenkin monille potin korjasi Kingston Wankers plays Kingston Wall, Uforockin historian ennakkoon odotetuin veto. Ja loistavastihan se menikin. Ilta oli loppuunmyyty.

UFOROCK 7 – 2008
Nurkostam plays Rush, Jann Wilde & Neon Comets, Klaus,
Huippu stand up show (= Ismo Leikola)

Tämän vuoden järjestelyt saivat lahjakseen skandaalin, tai myrskyn vesilasissa, kun eräs nimimerkki propagoi näyttävästi ennakkoon uhaten boikoteilla jne eri keskustelulaudoilla päiväluennoija Pentti Linkolan esiintymistä vastaan. Miten kävikään? Huomiota haettiin, sitä saatiin, tukea boikoteille ei niinkään, päinvastoin moni oli yhä innokkaampi kuulemaan ”ekoterroristia”. Kuin antikliimaksiksi Pentti Linkola jätti viime hetkellä tulematta muihin akuutteihin kiireisiinsä vedoten, ei limboksi jääneen propagoinnin vuoksi.
Uforock sai ilmaista mainosta; tästä johtuen tai johtumatta päivällä oli täyttä ja ilta jälleen loppuunmyyty. Kovasti odotettu Nurkostam loisti Rush-tulkinnoissaan, enemmänkin olisi kelvannut. Klaus jyräsi taas vaihteeksi uudella materiaalillaan ja huippu stand up show paljastui Ismo Leikolaksi. Jann Wilden melodinen rock osui ja upposi kuulijoille kivasti. Olipahan bakkanaalit ja ensi vuonna taas momentum.

UFOROCK 8 – 2009
Pelle Miljoona soolo, Anitta Ahonen stand-up, Nurkostam plays Yes&Genesis, Dead Bobrikov plays Dead Kennedys

Päivätapahtuma eli luennot olivat täynnä kuin kananmuna, kärkenä 2012 ja mayakalenteri.
Illallemmalla Ismolta perittyä stand-up soihtua kantoi vuorostaan nainen, iso A. Nurkostamin progeannokseen miksattiin kahta jättiläistä samaan settiin ja tulihan se lopulta sieltä monien lupausten jälkeen - Yes:n Heart of sunrise.
Koko Uforockin historian ja vuoden 2009 nimekkäin originaaliartisti oli Pelle Miljoona. Tämä näkyi ennakkolipuissa suoraan, joita myytiin enemmän kuin koskaan.
Pelle oli liekeissä akustisesti ja täysi tupa otti sankarinsa vastaan todella lämpimästi. Dead Bobrikov –soittajiston kompatessa kuultiin vielä sähköiset Ooolen työtön ja Lähdetään kiitämään-cover. Järein kama eli DB/Dead Kennedys-biisit säästettiin viimeiseksi ja yllättäen nekin jyräsivät crazy mixed-up yleisön ketoon.
Ensi vuonna sama luola, uudet luolamiehet.


UFOROCK 9 - 2010
Nurkostam plays The Beatles - Sgt. Pepper's -albumi live, Physical Graffiti plays Led Zeppelin, Future Shorts -lyhäreitä

Lippujen ennakkomyynti oli niin villiä, että se jouduttiin keskeyttämään, jotta ovellekin jäisi jotain.
Nurkostam kantaesitti Suomessa Beatles-klassikon, mikä jo sinänsä oli merkittävä teko useillakin mittareilla. Itse konsertti oli alkuperäisyyttä hipovaa sitareineen kaikkineen. Krenatööriasut esikuvien tapaan kruunasivat kakun. Led Zeppelin -akti ei jäänyt yhtään jälkeen, sillä soitto oli tarkkaa ja svengaavaa. Sitäpaitsi setin runko oli koottu Zepien myöhäistuotannon varaan ja siitä puuttuivat suuremmalti puhkikalutut joskin tutuimmat hitit. Hyvä näin. Future Shorts leffapotpuri oli konseptinsa mukaan tuotantotekniikoiltaan vaihteleva ja viihdyttävä sekoitus eri maiden ohjaajien rätväkkäimpiä töitä. Kotimainenkin toimi joukossa ysillä, mm. Helvetin hyvää työtä. Olipa niinkin hyvää toimintaa, että seuraavana vuonna taas sorvataan.

 


2012